matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dwa kąty przy dłuższej podstawie
kamuś:
Dwa kąty przy dłuższej podstawie trapezu mają miary α i β.Oblicz miary pozostałych katów tego trapezu a) α=30stopni β=75stopni b)α=60stopni β=45stopni c)α=80stopni β=90stopni
17 kwi 15:46