matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura
POMOCY!:
Dany jest odcinek AB w ktorym srodek ma wspolrzedne S=−5,−11 a koniec B = 9,−3 wyznacz wspolrzedne punktu A
17 kwi 15:28
lisek:
Należy wyliczyć x
A
i y
A
ze wzorów
x
A
+x
B
S
x
=
2
y
A
+y
B
S
y
=
2
17 kwi 15:47