matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg
Ala:
1
Ciąg (a
n
) jest określony wzorem a
n
=
* (2−n)
n−1
−2
n
Podstawiłam za n 4 niestety wyszło mi 3,5 a tego odpowiedzi nie uwzględniają a) a
4
= 128 b) a
4
= 0,5 c) a
4
= −0,5 d) a
4
= −128
17 kwi 15:07
lisek:
1
1
a
n
=
*(−2)
3
=
*(−8)=−0,5
16
16
17 kwi 15:12
Ala:
dzięki, głupi błąd rachunkowy... a już rujnuje całą wiarę w wiedzę na temat ciągów
17 kwi 15:28