Please pomożcie
Karka: Plis pomóżcie z zadaniem 12/193 matematyka z plusem dla 2 gimnazjum.
17 kwi 14:13
lisek: jak pożyczysz książkę to rozwiążę
17 kwi 14:20
Kejt: a może by tak treść? jasnowidzami nie jesteśmy..
17 kwi 14:22
Karka:

z każdego z trzch graniastosłupów prawidłowych wycięto mniejsze graniastosłupy
prawidłowe.Oblicz jakie objętości mają otrzymane bryły.
17 kwi 14:28
Karka:
17 kwi 14:31
Kejt:
Pp=6a2√34
h=4
V=Pp*h
podobnie objętość tego wyciętego i odejmujesz..
17 kwi 14:32
Karka: a to rozwiąż całe bo nie rzumiem
17 kwi 14:38
Kejt: nie, nie rozwiążę za Ciebie pracy domowej. mogę co najwyżej wytłumaczyć.
1) obliczasz objętość całej bryły ze wzoru V=Pp*h
2) obliczasz objętość wyciętej bryły z tego samego wzoru
3) odejmujesz wynik z 2) od 1)
17 kwi 14:41
lisek: odejmujesz 1) od 2)
17 kwi 14:43
lisek: sorki pomyłka
17 kwi 14:44
Kejt: em. wynik z 2) od 1) = 1) − 2)
17 kwi 14:46
Kejt: właśnie.
17 kwi 14:46
maturzysta: i tak jej sporo wytłumaczyłaś Kejt a ona widocznie by chciała wszystko na talerzu mieć
nienawidzę takiego czegoś ktoś niby prosi o wytłumaczenie a oczekuje, że się za niego zadanie
zrobi w dodatku takie proste
17 kwi 14:50
Kejt: też nienawidzę, dlatego nie mam zamiaru jej tego rozwiązywać.
17 kwi 14:50
Karka: po 1 nie jestem dziewczyna.
po 2 macie zrobić hamy jedne
17 kwi 15:01
maturzysta: nie będę reagować na taką zaczepkę, nie jestem w gimnazjum
17 kwi 15:06
17 kwi 15:30
Karka: l
17 kwi 15:31
Karka:
17 kwi 15:32
Karka:
17 kwi 15:32
Karka:
17 kwi 15:32
Karka:
17 kwi 15:32