matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż że..
Marek:
Wiadomo że log
5
11 = a. Wykaż że log
1
2
1
5
√
5
=
3
4a
Jak to wykazać? Proszę o pomoc
17 kwi 13:25
kaz:
1
1
3
log
121
5
√
5
=
=
=
log
5
√
5
121
4
3
log
5
11
4a
17 kwi 14:07