matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z4
lusia:
1
wykaż, że liczba
−
√
2
jest liczbą całkowita.
√
2
−1
17 kwi 11:07
Tomek.Noah:
1
√
2
+1
√
2
+1
−
√
2
=
−
√
2
=
−
√
2
=
√
2
+1−
√
2
=1 c.b.d.o.
√
2
−1
(
√
2
−1)(
√
2
+1)
2−1
17 kwi 11:11
lusia:
dzięki
17 kwi 11:31