matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania i nierówności - błagam....
liber903:
Rozwiąż równania i nierówności 1) x
2
− 3x > 0 2) x
3
+ 4x
2
+2x +8=0 3) I4 − xI < 5 4)
x − 5
= 5
4x
17 kwi 00:02
lisek:
1) x(x−3)>0 x∊(−
∞
;0)u(3;
∞
) 2) (x+4)(x
2
+ 2)=0 x=−4 3) x∊(−1;9) 4) x=−
5
19
17 kwi 14:19