pilne
natalia: zapisz za pomocą wartosci bezwzglednej przedział
a) <−5 1>
b) (−oo, −5> U <1,oo)
16 kwi 22:25
Berta:
a) 3=lx+2l
16 kwi 22:28
Berta:
ad a) 3<lx+2l
16 kwi 22:29
Godzio: a)
środek: x o
odleglosc −5 i 1 od xo => a
|x−xo| ≤ a
xo = − 2
a = 3
|x+2|≤3
b)
analogicznie tylko znak "≥"
16 kwi 22:29
Berta:
a) 3≤lx+2l
b) 3≥lx+2l
16 kwi 22:30
natalia: nie barzdo rozumeim potzrebuje jakies lepsze uzasadneinei
16 kwi 22:36
Jack:
|x−a|≤b oznacza, że jest to zbiór punktów ("x"−ów) odległych od punktu a o niewięcej (mniej lub
dokładnie tyle) niż b.
|x−a|≥b oznacza, że jest to zbiór punktów ("x"−ów) odległych od punktu a o niemniej (więcej lub
dokładnie tyle) niż b.
Spójrz na to co napisała Berta i Godzio i zinterpretuj ich zapis.
16 kwi 23:51