matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sss
pannanikt:
prosta y=
√
3x
−2 jest nachylona do osi OX pod kątem: A.30
o
B.45
o
C.60
o
D.0
o
jak takie cus sie liczy?
16 kwi 21:35
driver:
y=ax+b←funkcja liniowa, a=tgα, α←kąt nachyl. prost. do osi OX , y=
√
3
x−2 , a=
√
3
=tgα⇒α=60
0
16 kwi 21:40