matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykres i opisz własności
POMOCY!!!!:
Narysuj wykres i opisz własności f(x)=2x2+4x−6
16 kwi 21:07
Berta:
a=2 b=4 c=−6 Δ=16+48=64
√
Δ
=8 x1=−3 x2=1 funkcja maleje w przedziale (−
∞
,−1) i rośnie w przedziale (−1,+
∞
)
16 kwi 22:25