matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi 2
agnieszka:
Oblicz sumę 21 początkowych wyrazów ciągu an=2n+1
16 kwi 20:52
Kejt:
a
n
=2n+1 a
1
=2*1+1=4 a
21
=2*21+1=43 S
n
=
a
1
+a
n
2
*n coś takiego..
16 kwi 21:22