matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz
NICK:
Pomoze ktos
Zad 1 Rozwiąż równanie:
3
7
7
3
2x−7
=
7x−2
Zad 2
a
b
Wiedzac ze
=
1
3
,oblicz:
a+b
b+a
16 kwi 19:54
emi:
(3/7)2x−7=(3/7)−1(7x−2) 2x−7=−7x=2 2x−7x=2+7 −5x=9/(−5) x=−9/5
16 kwi 20:00