matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z1
lusia:
Napisz równanie okręgu o środku S=(−2, −3), przechodzącego przez punkt P=(4, −5).
16 kwi 18:12
mix:
o: ( x−x
S
)
2
+ ( y−y
S
)
2
= r
2
S( −2,−3) r
2
= IPSI
2
= ( x
S
−x
P
)
2
+ ( y
S
−y
P
)
2
=....... dokończ ......
16 kwi 18:25
lusia:
dziękuje
16 kwi 18:37