oblicz najwieksze pole prostokatu o obw.20cm
Zocha: oblicz najwieksze pole prostokatu o obw. 20 cm
16 kwi 14:40
Godzio:
a + b = 20
a = 20 − b
P = ab = (20−b)b = −b
2 + 20b
a = 20 − b
16 kwi 14:56
Zocha: dzięki !
16 kwi 17:19
mix:
Godzio 
2a+2b= 20 => a+b= 10
Popraw obliczenia
16 kwi 17:28
Zocha: coś mi tu nie pasuje z tego wychodzi że kwadrat oboku 10 ma największe pole, akwadrat który ma
bok 10 to jego obwód będzie miał 40cm
16 kwi 17:35
Zocha: teraz ok . dzięki.
16 kwi 17:36
Zocha: ale mam dzisiaj spóźniony zapłon
16 kwi 17:42