matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dłuższa przekątna
anna:
krótsza przekątna pewnego sześcikąta foremnego ma dł. 6 oznacza to że jego dłuższa przekątna ma długość a. 12 b. 6
√
3
c. 12P{3} d. 4
√
3
16 kwi 13:01
Kejt:
6=2h 6=2*
a
√
3
2
6=a
√
3
a=2
√
3
d=2a=4
√
3
16 kwi 18:48