matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
gg
pannanikt:
Wyznacz miary kątów trójkata jeśli wiadomo ze pozostają one w stosunku 4:5:6 a. 30, 60, 90 b. 40, 50, 60 c.48, 60, 72 d. 36, 54,90 jak to policzyć?
16 kwi 12:05
Godzio:
4α + 5α + 6α = 180 α = ... 4α = ... 5α = ... 6α = ...
16 kwi 12:40