ułamek wielki
Pomoże mi ktoś?? Proszę:
16 kwi 08:16
mique: no ale musisz napisac o co chodzi...?
16 kwi 08:38
Pomoże mi ktoś?? Proszę: ale to jest ciężki ułamek i napisze jego pokolei dobra
16 kwi 08:50
Pomoże mi ktoś?? Proszę: to jest nad kreską ułamkową:
2 do 1/3 * (12) do −2/3 * (14 do −1/4
pod kreską ułamkową:
4 −1 * √8
16 kwi 08:54
monika :
16 kwi 11:41
monika : 
16 kwi 11:42
Agata:
16 kwi 12:40
Godzio:
| | 1 | | 1 | | 21/3 * |
| −2/3 * |
| −1/4 | | | 2 | | 4 | |
| |
| = |
| 4−1 * 2√2 | |
| 21/3 * 22/3 * 21/2 | |
| = |
| 2−2 * 23/2 | |
U{2
3.5}{2
−0,5 = 2
4 = 16
16 kwi 12:47
Godzio: ostatnie przejście :
16 kwi 12:47
WiolaK: | 213*(12)−23*(14)−14 | |
| = |
| 4−1*√8 | |
| | 213*(2−1)−23*(2−2)−14 | |
= |
| = |
| | (22)−1*(23)12 | |
| | 213+23+12 | | 232 | |
= |
| = |
| = |
| | 2−2+32 | | 2−12 | |
= 2
32 * 2
12 = 2
32+12 = 2
2 = 4
Naucz się działań na potęgach, bo to Cię nie ominie!
16 kwi 12:54
Agata: Bardzo dziękuję za pomoc.
16 kwi 12:54
Godzio: widze że się pomyliłem miało być 1,5 a nie 3,5
16 kwi 12:56
Agata: nic nie szkodzi ważne że pomogłeś mi razem z WiolaK. Dziękuje. A pomożesz mi jeszcze w jednym
16 kwi 12:59