g(x)= h(x)-w(x), gdzie h(x)=x^3+4x^2+6x-16, w(x)=x^3+6x^2-6x.
Crack: g(x)= h(x)−w(x), gdzie h(x)=x3+4x2+6x−16, w(x)=x3+6x2−6x. Obliczyć postać kanoniczną,
iloczynową, narysować wykres, zbiór wartości, wartości niedodatnie,oś symetrii, monotoniczność
i wartości nie mniejsze niż −6, wartość min i max w przedziale <2,5>
15 kwi 22:10
Crack: Wyszło mi że delta jest ujemna... skoro nie ma pierwiastków to jak mam przedstawić postać
iloczynową

Proszę o pomoc
15 kwi 22:35
mix:
g(x) = −2x
2+12x −16 Δ= 144 −128= 16
√Δ=4
x
1= 2 v x
2=4
g(x) = −2( x−2)(x−4) −−− postać iloczynowa
| | −12 | | −Δ | |
xw= |
| = 3 yw= |
| = 2 ..... W( 3, 2)
|
| | −4 | | 4a | |
g(x)= −2( x −3)
2 +2 −−− postać kanoniczna
ZW= (−∞, 2>
oś sym. wykresu to prosta x= 3
itd......... dokończ już sam
15 kwi 22:48
Crack: Dzięki za pomoc, źle mi wyszło bo pomyliłem wzór

teraz już to zrobie
15 kwi 22:58
Crack: | | 1 | |
aaa Yw nie ma być przypadkiem |
| |
| | 2 | |
15 kwi 22:59
mix: ok

powodzenia
15 kwi 22:59
mix:
nie ... bo dzielisz −Δ ( a nie √Δ ...
15 kwi 23:00
Crack: aa nie dobrze jest jednak, sorka
15 kwi 23:07