LOGARYTM
ASDDASD: 3log
55+2log
55−log
550+log
58
Ktoś mógłby mi to wytłumaczyć?
15 kwi 20:59
15 kwi 21:05
kalafiorowa:
| | 53*52*8 | |
log553+log552−log50+log58= log5( |
| )= log5500 |
| | 50 | |
15 kwi 21:08
ASDDASD: no stosowalem takie wzory

a w odpowiedziach jest ze rownanie ma sie równać 1 a mi nie chce
wyjsc....
15 kwi 21:10
ASDDASD: blad w zaspisie
3log55+2log50,5−log550+log58
15 kwi 21:11
kalafiorowa:
| | 1 | | | |
log553+log5( |
| )2−log550+log58= log5( |
| )= log55=1 |
| | 2 | | 50 | |
15 kwi 21:17
ASDDASD: dzieki

wielkie
15 kwi 21:20