geometria
Berta:
Prosta o równaniu: y=x+4
przecina okrąg: x2+y2=25
w dwóch punktach A i B. Oblicz długość odcinka AB.
15 kwi 17:55
Berta: 
15 kwi 18:11
Berta:
b.proszę
15 kwi 18:34
kalafiorowa:
{y=x+4
{x2+y2=25
uklad rownan, wyliczysz wspolrzedne punktow A i B
do obliczenia dlugosc odcinka zastosuj wzor |AB|=√(xB−xA)2+(yB−yA)2
15 kwi 18:38
paulina: y=2x+2
y−2x=4
15 kwi 18:54
berta: ∫y=2x+2
∫y−2x=4
15 kwi 18:56
berta:
15 kwi 18:56
Jack: jakie jest polecenie? Obliczyć odległość prostych od siebie?
15 kwi 19:06