narysuj wykres
ewa: a) narysuj wykres funkcji y=3x2 a następnie przesuń go wzdłuż osi y o 3 jednostki w górę oraz
wzdłuż osi x o 4 jednostki w prawo.napisz wzór funkcji której wykres powstał po
przesunięciu.sporządź odpowiedni rysunek.
b) wyznacz trójmian kwadratowy wiedząc że jego wykres przechodzi przez punkty(0;1) i (1;2) oraz
że dla x=1 osiąga swoją najmniejszą wartość.narysuj wykres tej funkcji.na podstawie wykresu:
−określ dziedzinę
−określ zbiór wartości
−wyznacz miejsca zerowe
−określ przedziały monotoniczności
−określ przedziały w których funkcja przyjmuje wartości dodatnie
15 kwi 16:32
ewa proszę o pomoc: narysuj wykres
a) narysuj wykres funkcji y=3x2 a następnie przesuń go wzdłuż osi y o 3 jednostki w górę oraz
wzdłuż osi x o 4 jednostki w prawo.napisz wzór funkcji której wykres powstał po
przesunięciu.sporządź odpowiedni rysunek.
b) wyznacz trójmian kwadratowy wiedząc że jego wykres przechodzi przez punkty(0;1) i (1;2)
oraz
że dla x=1 osiąga swoją najmniejszą wartość.narysuj wykres tej funkcji.na podstawie wykresu:
−określ dziedzinę
−określ zbiór wartości
−wyznacz miejsca zerowe
−określ przedziały monotoniczności
−określ przedziały w których funkcja przyjmuje wartości dodatnie
16 kwi 10:54