matura
POMOCY!: Wartosc wyrazenia W = √(1+√2)2 − √(1−√2)2
blagam jak to obliczyc?
15 kwi 15:31
kalafiorowa:
√a2=|a|
15 kwi 15:34
POMOCY!: wychodzi mi pierwiastek z 2
15 kwi 15:37
POMOCY!: a odpowiedzi mam inne
15 kwi 15:37
kalafiorowa: a jaka masz odp?
15 kwi 15:38
Jack: −√(1−√2)2=−|1−√2|=−(√2−1)=1−√2
15 kwi 15:38
POMOCY!: oo taka mam odpowiedz

dziekuje
15 kwi 15:39
POMOCY!: aa niee pomylka nie mam
mam takie
a=0
b =2
c=2pierwiastki z 2
d= 2pierw z 2 −1
15 kwi 15:40
Jack: to jeszcze nie koniec ale ok. Proszę
15 kwi 15:40
POMOCY!: a ehh ale dziękuje
15 kwi 15:41
Jack: rozpisałem tylko drugi pierwiastek (uwzględniając "−" stojący przed nim).
Musisz jeszcze rozpisać pierwszy pierwiastek korzystając z rady kalafiorowej.
15 kwi 15:41
POMOCY!: wychodzi 0 ?
15 kwi 15:43
Tomek.Noah: |1+√2|−|1−√2|=1+√2−1+√2=2√2
15 kwi 15:45
POMOCY!: uu zle policzylam

dziekuje...
15 kwi 15:46
Tomek.Noah: parda
|1+
√2|−|1−
√2|=1+
√2+1−
√2=2
15 kwi 15:46
POMOCY!: ale tam jest 1 −1 + reszta... jak to
15 kwi 15:47
POMOCY!: heh wlasnie
15 kwi 15:47