matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura
ALUTKA POTRZEBUJE POMOCY!:
jeszcze takie
Liczby x,x+2,x+3 tworza ciag geometryczny. Wynika stad ze a) x= −4/3 b x=4/3 c) x=−4 d) x=4
15 kwi 15:28
kalafiorowa:
(x+2)
2
=x(x+3) x
2
+4x+4=x
2
+3x x=−4
15 kwi 15:28