matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
poprawka zadania;)
madzia:
Kąt rozwarcia stożka ma miarę 120 stopni,a promień jego podstawy jest równy 2.Oblicz pole przekroju osiowego tego stożka.
14 kwi 22:33
Godzio:
r
tg60 =
h
2
√
3
= h
3
2
√
3
1
4
√
3
P = 4 *
*
=
3
2
3
14 kwi 22:37