matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lllll
kasieńka:):
Prosta która jest osią symetrii wykresu funkcji y=−2(x+3)
2
−3 ma równanie: A. x=− 3 b. y=3 c. x=3 d. y=− 3 Jak to po kolei zrobić?
14 kwi 22:14
mix:
W( −3,−3) => x
w
= −3 osią symetrii jest prosta : x =x
w
= −3
14 kwi 22:19