matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Angelika:
Jeżeli przyjmiemy, że log 3 ≈ 0,48 oraz log 200 ≈ 2,3 to ile wynosi w przybliżeniu log 600 ?
14 kwi 21:55
Tomek.Noah:
log600=log(3*200)=log3+log200=0,48+2,3≈...
14 kwi 21:57