Zadani, proszę o pomoc jeśli ktoś ma chwilkę.
dd: Witam!
Potrzebuję rozwiązania zadania poniżej. Jeśli ktoś się zna bardzo prosiłbym o rozwiązanie.
Zależy mi na dokładnym rozwiązaniu bez wykonywania niczego w pamieci, z podaniem wzorów a
najlepiej wypunktowaniem po kolei co robimy i na czym to polega etc. Wiem, że może to byc
kłopotliwe ale jakby ktoś znalazł chwilkę proszę o wykonanie tego, gdyż z matematyki mam
straszne zaległośći i braki a materiał muszę zaliczyć.
Rozwiąż równanie:
a) 2x3 + x2 − 2x − 1 = 0
b) 3x3 + x2 + 48x + 16 =0
c) x6 + 7x3 − 8 = 0
d) 18x3 − 9x2 − 6x +3 = 0
e) x3 − 2x2 − 9x +18 = 0
f) x4 + 3x2 + 2 = 0
14 kwi 21:26
14 kwi 21:36