Zadanie, prosze o pomoc jeśli ma ktoś chwilkę.
dd: Witam!
Potrzebuję rozwiązania zadania poniżej. Jeśli ktoś się zna bardzo prosiłbym o rozwiązanie.
Zależy mi na dokładnym rozwiązaniu bez wykonywania niczego w pamieci, z podaniem wzorów a
najlepiej wypunktowaniem po kolei co robimy i na czym to polega etc. Wiem, że może to byc
kłopotliwe ale jakby ktoś znalazł chwilkę proszę o wykonanie tego, gdyż z matematyki mam
straszne zaległośći i braki a materiał muszę zaliczyć.
Rozłóż na czynniki:
a) W(x) = 125 − (x+3)
3
b) W(x) = 16x
2 + 8x+1 − 49
c) W(x) = (2+x)
3 + 27
d) W(x) = 36 − 25y
2 + 16x − 1
Pozdrawiam i z góry dziękuje.