bolko: Jak to obliczyć?
5(22-1+32-1)=
6 gru 18:30
Bimo: 5(21+31)=5(2+3)=10+15=25
6 gru 19:07
bolko: ok dzięki, ale pomyliłem się, miała być potęga n-1, czyli
5(2n-1+3n-1)=
6 gru 20:10
oklob:
No i co teraz



?
5*(2
n*2
-1 +3
n*3
-1)= 5/2*2
n +5/3*3
n
6 gru 22:23
polusia: no chyba nie bardzo...bo 2
n powinno być w liczniku, a więc (5*2
n)2 i dla drugiego
czynnika podobnie
6 gru 22:33
oklob:
(5/2)*2
n wiadomo,że tak

6 gru 22:36
polusia: aaaa....hehehe....uwielbiam matematykę późną NOCĄ
6 gru 22:38
oklob:
jeżeli to tak (5*2
n) /2 a nie (5*2
n)2 zgoda?
6 gru 22:40
polusia: hahaha...się czepiasz

... o jedną kreseczkę

hihi...ZGODA
6 gru 22:41
oklob: OK

Ty o brak nawiasiku

a ja o brak kreseczki

6 gru 22:42
polusia: diabeł tkwi w szczególikach...zwłaszcza jeżeli chodzi o maciematyke
6 gru 22:46
6 gru 23:02