Zadanie, prosze o pomoc jeśli ktoś ma minutkę.
dd: Witam!
Potrzebuję rozwiązania zadania poniżej. Jeśli ktoś się zna bardzo prosiłbym o rozwiązanie.
Zależy mi na dokładnym rozwiązaniu bez wykonywania niczego w pamieci, z podaniem wzorów a
najlepiej wypunktowaniem po kolei co robimy i na czym to polega etc. Wiem, że może to byc
kłopotliwe ale jakby ktoś znalazł chwilkę proszę o wykonanie tego, gdyż z matematyki mam
straszne zaległośći i braki a materiał muszę zaliczyć.
Wiedząc, że:
W(x) =
P(x) =
Q(x) =
a) 7P(x) − W(x) * Q(x)
b) 2Q(x) − P(x) − W(x) , gdzie * = pomnożone (nie wiem jakiego znaczka użyć)
Nie ma tutaj podanych danych do w,p,q, więc prosze podajcie jakieś przykładowe i pokażcie mi
jak to się oblicza.
Pozdrawiam i z góry dziękuje.