matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....
poola:
Zapisz w postaci kanonicznej równanie okręgu podaj jego promień i współrzędne środka. x
2
+6x+y
2
−2y−20=0
14 kwi 21:11
aga:
(x+3)
2
−9+(y−1)
2
−1=20 (x+3)
2
+(y−1)
2
=30 S=(−3,1) r=
√
30
14 kwi 21:16