prawdopodobieństwo...
Aneta: 1.Rzucamy 2 razy kostką. Oblicz prawdopodobieństwo otrzymania za pierwszym razem liczby oczek 6
2. Oblicz P (A∪B) gdy: P(A)= 12 P(B)= 34 P(A∩B)=24
3. Jakie jest prawdopodobieństwo otrzymania orła gdy rzucamy monetą 3 razy.
14 kwi 21:07
mix:
1) |Ω|= 6
2= 36
A= {(6,1)(6,2), (6,3) (6,4) (6,5) (6,6)}
|A|= 6
2)
P(AU B) = P(A) +P(B) − P(AnB) =......... podstaw dane i policz
3) |Ω|= 2
3=8
zd. przeciwne do A
A
' −−− wyrzucono same reszki
|A
'|= 1
P(A) = 1 − P(A
')=.........
14 kwi 22:10
Aneta: dziękuję bardzo
14 kwi 22:31
Aneta: a jak wyglądałoby rozwiązanie ze pomocą drzewka stochastycznego

gdyż takie też jest mi
potrzebne
15 kwi 00:13
Aneta:
z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc
15 kwi 00:14