logarytmy
Ania- POMOCY!! : 9 log316
14 kwi 20:47
mix:
9*log324 = 9*4log32= 36log32
14 kwi 20:49
Ania- POMOCY!! : a) 4
b) 16
c) 81
d)256
przepraszam, wcześniej zapomniałam
14 kwi 20:53
damorka: na pewno dobrze napiałaś wzór tego logarytmu? sprawdź
14 kwi 20:55
mix:
Hmmm .........pewnie jest taki zapis:( skoro takie odpowiedzi )
9log316
alogab= b
(32)log316=( 3log316)2= 162= 256
odp; d)
14 kwi 21:00
Ania- POMOCY!! : na pewno. dlatego właśnie pytam tutaj
14 kwi 21:01
Ania- POMOCY!! : dziękuję!
14 kwi 21:01