kruszynka: oblicz wartość wyrażenia (cosα / 1+cosα)+(1-cosα / cosα), jezeli α jest kątem ostrym oraz
tgα= √3 / 3
6 gru 17:41
pepe:
Jeżeli tgα=
√3 /3 → α= 30
o czyli cos30
o =
√3 / 2
podstaw i oblicz

to juz proste powodzenia
6 gru 18:58
kruszynka: czyli ma być:
√3/2 / 1+
√3/2 + 1-
√3/2 /
√3/2






i co
dalej


ale Ty to jestes madry pepe
6 gru 19:29
pepe: Ale jeszcze pousuwaj niewymierność z mianowników OK

?
6 gru 19:51
kruszynka: no tak tylko ze ja to caly czas obliczam i jakies dziwne rzeczy mi powstają. mógłbyś mi
to obliczyć krok po kroku bo juz zapomnialam chyba jak to sie robi

6 gru 19:59