Rozwiąż równanie ( równania kwadratowe)
Guśka:
a) 9x2 + 100 = 0
b) (x − 1)2 − 1 = 0
14 kwi 19:48
Guśka:
14 kwi 19:52
R.W.16l: pierwszego nie wiem, ale drugie będzie tak
(x−1)2=1
x−1=1 \/ x−1=−1
x=2 \/ x=0
14 kwi 19:55
Berta:
x2=−1119 brak rozwiązania
14 kwi 19:55
R.W.16l: w a próbowałem jakoś tak, że
9x
2=−100
3x=... no właśnie

albo coś źle przepisałaś albo sam dołaczam się do prośby
14 kwi 19:55
Guśka: wszystko jest dobrze przepisane, gdyby nie było tam tej 9 to nie miałabym kłopotu z
rozwiązaniem
14 kwi 19:56
Berta: ^
l
do pierwszego
14 kwi 19:57
R.W.16l: w 1. tak jak mówi Berta brak rozwiązań jest
14 kwi 19:57
kenel: Guśka kochanie
14 kwi 19:58
Guśka: ok, wielkie dzieki za pomoc
14 kwi 20:00