matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trapezzzz.
lala:
Pole trapezu jest równe 48 cm
2
, podstawy trapezu mają długość 5 cm i 15 cm. Oblicz wysokość tego trapezu? Czy wysokość będzie wynosiła 4,8 cm?
14 kwi 19:47
R.W.16l:
(a+b)h/2=48 a=5 b=15 podst. i liczysz h
14 kwi 19:58