analityczna
!!!!rybcia!!!!!!!!!!!: mam dane A=(0,−4)
B=(0,6)
wiemy że odcinek AB jest przeciwprostokątną trójkąta równobocznego. Punkt C należy do prostej
y=−x i jego odcięta jest ujemna.
jak obliczyć punkt C ?
Obrazem trójkąta ABC w jednokładności o środku S i skali k, k<0 jest trójkąt A'B'C' którego
pole wynosi 5
Wiedząc dodatkowo, że C'=(612,312)oblicz skalę jednokładności i współrzędne punktu S
14 kwi 19:36
bek: mielec
14 kwi 20:00
!!!!rybcia!!!!!!!!!!!: trójkąta prostokątnego przepraszam za pomyłkę
14 kwi 20:06