jesli liczba naturalna x przy dzieleniu przez 13 daje reszte 9 to mozna ja zapis
żabcia: jesli liczba naturalna x przy dzieleniu przez 13 daje reszte 9 to mozna ja zapisac
14 kwi 19:23
R.W.16l: x=13k+9
14 kwi 19:25
żabcia: a jescze cos mam tylko nie znam tresci
a2+1a2=a+1a
gdzie a+1a=2
14 kwi 19:32
żabcia: tam ma być a2+1/a2=a+1/2
14 kwi 19:33
R.W.16l: a+1/a=2
a
2+2+1/a
2=4
a
2+1/a
2=2
a
2+1/a
2=a+1/2
2=a+1/2
a=1/2
14 kwi 19:51
żabcia: a skad sie wzielo tam 2

a
2+2+1/a
2=4
14 kwi 19:58
R.W.16l: (a+1/a)2=a2+2*a*1/a+12/a2=a2+2+1/a2
(a+b)2=a2+2ab+b2
14 kwi 19:59
Tomek.Noah: mi wszylo 1,5

popraw
R.W.16l
14 kwi 21:16