ciągi
mam wielką prośbę: Bardzo chciałabym zrozumieć zadanie typu:
Wykaż,że ciąg (a
n) jest malejący:
Może ktoś wytłumaczyć tak krok po kroku
14 kwi 18:20
14 kwi 18:22
mam wielką prośbę: chciałabym tak bardziej ludzkim językiem,a nie tylko wzorami
14 kwi 18:27
Maja: to idź na korki, bo ja ci przez neta inaczej nie wytłumacze
14 kwi 18:31
mam wielką prośbę: no jak nie chcesz to wiadomo,że nie musisz...ale forum jest między innymi po to, aby coś komuś
wytłumaczyć czy pomóc zrobić jakieś zadanie...korki nie są mi aż tak strasznie potrzebne
14 kwi 18:36
fruu: prosty sposob (tak sie po prostu robi, aby sprawdzic):
an+1−an=
tam gdzie masz n, dajesz (n+1)
an=n+1+2n+1+1 − n+2n+1 = wspolny mianownik i dzialaj dalej
jezeli: an+1−an < 0 to jest to ciag malejacy
14 kwi 19:17
mam wielką prośbę: oki,dzięki

jak będę miała jeszcze jakieś pytanie to napisze
14 kwi 19:24