matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dd
ola:
podstawa ostroslupa jest romb ktorego przekatne maja dlugosc 4 i 5 .jedna z krawedzi bocznych ma dlugosc 6 i jest prostopadla do plaszczyzny podstawy.ile wynosi V
14 kwi 18:18
Kuba:
e=5 f=4 c=6 V=?
1
f=2
2
2
2
+H
2
=6
2
4+H
2
=36 H
2
=32 H=4
√
2
1
V=
Pp*H
3
1
e*f
V=
*
*H
3
2
1
20
V=
*
*4
√
2
3
2
1
V=
*40
√
2
3
40
√
2
V=
3
14 kwi 18:36