matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY<< WAZNE>>
Patrycja:
Określ wzajemne położenie dwóch okręgów a) (x
2
+ 2)
2
+ (y−1)
2
= 9 (x−2)
2
+ (y+3)
2
= 9 b) (x−1)
2
+ (y+1)
2
= 1 (x−600)
2
+ (y−600)
2
=600
14 kwi 18:05