rozszerzenie
maturzysta ;]: (√2−√3 − √2+√3)2
przy wymnażąniu −2ab z ogólnego nie jestem pewny.
Mój wynik jest 6+2√3 dobrze?
14 kwi 17:13
Donia : żle
14 kwi 17:30
Donia : mnie wyszlo −2 . robilam juz podobne zadanie i wczesniej popelnilam blad. teraz raczej mi
dobrze wyszlo. Juz pisze jak ja liczylam.
chwila...
14 kwi 17:32
maturzysta ;]: ok czekam
14 kwi 17:36
kamila: a to nie bedzie tak? ja nie jestem pewna za rok mam dopiero mature

ale moze ^^
to jak się np. mnoży
√5*
√5=5 cyzli analogicznie:
√2−√32= 2−
√3
√2+√32= 2+
√3
a 2ab= 2*
√2−√3*
√2+√3= 2
√(2−√3)*(2+√3)= 2*
√4−3=2*
√1=2
nooo i...
2−
√3−2+2+
√3=pierwiastki sie skroca, i zoastanie 2.
ale nie wiem czy tak piękna liczba jest dobra odpowiedzia
14 kwi 17:37
Donia : −2ab samo napiszę :
−2(
√2−√3)(
√2+√3) = −2(
√(2−√3)(2+√3) =
=−2 (
√4−3) = −2
może ja popełniłam bład ale raczej jest dobrze

całosc mi wyszlo 2
14 kwi 17:37
Donia : no i chyba mamy dobrze
14 kwi 17:39
kamila: noo

jestem z siebie dumna

jak juz ktoś tez potwierdził to chyba dobrzze bedzie
14 kwi 17:40
kamila: Dana jest fukcja f(x)=log
4(x
2−1)−log
4(x−4) a) rozwiąż f(x)<log
4(x2−8x+7) b) rozwiąż
f(x)=3/2 c) dla jakich a równanie f(x)=log
4a ma dwa różne rozwiązania? w a) zrobiłam tak, że
wyszło x∊(−nieskończoności, −1) . a reszty nie mam pojecia jak zrobić...
a może wiecie jak to zrobic?
14 kwi 17:41
Donia : nie wiem
14 kwi 17:46
kamila: szkoda
14 kwi 17:49
maturzysta ;]: dzięki za rozpisanie
14 kwi 17:55
kamila: nmzc
14 kwi 18:02
maturzysta ;]: apropo sa jeszcze inne moje

mozecie tez zajrzec
14 kwi 18:06
Donia : nie umiem

patrzyłam
a też zdaje 5 maja 2010 2 egzaminy
14 kwi 18:14
kamila: zagladalam

tez nie umiem
14 kwi 18:33
Pawel: kamila w tym b co podałaś to łatwo 3/2 zamien na 3/2log44 (wiesz jak to bedzie wygladac, nie
wiem jak tu sie pisze dolna liczbe
czyli zostanie log48 , pozniej porownujesz stronami i
liczysz
14 kwi 19:15