matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie egzaminacyjne gimnazjum
Monia:
Podczas treningu koń porusza się po okręgu na loży o długości 6m . Jaką drogę pokona po 30 okrążeniach ? wynik ma wyjść z liczba π
14 kwi 16:36
kamila:
r=6m ob= πr
2
ob=36π 30*36π= 1080 π m.
14 kwi 16:44