matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
napisz równanie prostych
melodrama:
Dana jest prosta l:y= −2x+3 Napisz równanie prostych przechodzących przez punkt A (1,3) a) równoległej do l b) prostopadłej do l
14 kwi 15:24
Godzio:
a) 3=−2 +b b=5 y=−2x +5 b)
1
3=
+ b
2
b = 2,5
1
y =
x + 2,5
2
14 kwi 15:27