matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiorem rozwiazań jest
x:
3x=2+x
√
5
14 kwi 14:57
y.z.:
3x−x
√
5
=2 (3−
√
5
*x=2
2
2(3+
√
5
)
2(3+
√
5
)
3+
√
5
x=
=
=
=
3−
√
5
(3−
√
5
)(3+
√
5
)
9−5
2
14 kwi 15:14