matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura
Jagoda:
wie ktos jak to zrobic? zadanie maturalne
Wykaz ze nie istnieje taka liczba rzeczywista x aby suma tej liczby i jej odwrotnosci byla rowna 1.
14 kwi 14:02
Wydi:
1
x+
=1 musisz to udowodnić
x
14 kwi 14:13
Wydi:
1
x+
=1 /*x
x
x
2
+1=x x
2
−x+1=0 Δ<0 → brak pierwiastków c.b.d.o
14 kwi 14:19
Jagoda:
dziękuje
14 kwi 14:20