matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
która liczba sin jest równa liczbie
anna:
liczba sin
2
45
0
jest równa liczbie a. cos45
0
b. cos60
0
c. tg45
0
d. tg60
0
14 kwi 13:42
Tomek.Noah:
b cos60
0
bo d=a
√
2
a
sin45
0
=
d
a
sin
2
45
0
=(
)
2
d
a
sin
2
45
o
=(
)
2
a
√
2
1
sin
2
45
o
=
2
1
cos60
0
=
2
14 kwi 14:46