matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kula:
Oblicz pole powierzchni kuli wiedząc, że pole przekroju oddalonego od jej środka o 6√
2
cm wynosi 128pi cm
2
.
proszę o pomoc
15 lut 19:45
Krecik:
:(
29 lip 18:04
Eta:
d=6
√
2
P(koła)
= 128π ⇒ πr
2
=128π ⇒ r
2
=128 to R
2
=d
2
+r
2
⇒ R
2
=72+128=200
P(kuli)
=4πR
2
=800π [cm
2
] Ejj
Krecik
nie masz co robić? gorąco Ci ?
29 lip 18:29