matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f
Lusia:
wiadomo, ze cosα=a i 0
0
<α<90
0
.Wyznacz sinα i tgα.Pomóżcie
14 kwi 01:23
Bogdan:
a
cosα =
= a
1
sinα = ..... tgα = .....
14 kwi 01:40
Lusia:
Dziękuję Ci bardzo
14 kwi 01:48