matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
madzikkk :
Funkcja f(x)=−x
2
+bx+4 przyjmuje najwieksza wartosc dla x=2. Oblicz f(1).
13 kwi 23:08
y.z.:
−b
x
w
=
2a
x
w
=2 to:
−b
= 2 => b= 4
−2
f(x) = −x
2
+4x +4
f(1)= −1 +4+4= 7
13 kwi 23:22